Ultimatum pentru Toader: Dragnea disperat să aibă Ordonanța de Coduri! Astăzi ia DECIZIA

Biroul Permanent Național al PSD se întrunește astăzi, iar unul dintre subiectele aflate în dezbatere este situația ministrului Justiției, Tudorel Toader. Liderul PSD Liviu Dragnea vrea ca ministrul Justiţiei, ameninţat deja cu remanierea, să dea cât mai repede Ordonanţele aşteptate şi cerute de conducerea PSD, privind Codurile Penale şi protocoalele din justiţie și cea a completurilor de 5 judecători.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat în weekend că îşi doreşte din partea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, „coerenţă şi asumare de responsabilitate” iar subiectul va fi discutat la începutul acestei săptămâni.

„Cred că trebuie să discutăm subiectul ăsta, că e delicat. Luni sper să ne vedem. Luni avem Birou Permanent Naţional la ora 12,00. (…) Eu nu cer o ordonanţă anume, vreau doar coerenţă şi asumare de responsabilitate, într-un fel sau altul. Deci vreau ca în maxim două săptămâni de zile să închidem discuţiile despre aceste subiecte – se dau sau nu se dau, dar lumea să ştie”, a spus Dragnea. Liderul PSD a mai spus nemulţumiri la adresa lui Tudorel Toader, care vor fi discutate la începutul acestei săptămâni. Motivul acestor nemulţumiri îl constituie tergiversarea adoptării unor Ordonanţe de urgenţă, pe subiecte delicate din justiţie: pe articolele declarate constituţionale la Codul Penal şi de Procedură Penală, sau o Ordonanţă pe protocoalele ilegale de justiţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *