Ultimul termen al procesului în care Toni Greblă este judecat pentru trafic de influență

Marți este programat la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) ultimul termen în dosarul în care fostul judecător al Curții Constituționale, Toni Greblă, este judecat pentru mai multe infracțiuni, printre care și trafic de influență.

Dosarul a fost trimis de Direcția Națională Anticorupție (DNA) în instanță în septembrie 2015, iar pe parcursul procesului au fost audiați zeci de martori și au fost ascultate interceptările de la dosar. Totodată, judecătorii i-au respins lui Toni Greblă o cerere de sesizare a Curții Constituționale.

Fostul judecător al Curții Constituționale a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a trei infracțiuni de trafic de influență, efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, în scopul obținerii pentru sine și pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infracțional organizat și fals în declarații în formă continuată.

DNA a solicitat ca Toni Greblă să fie condamnat la închisoare cu executare în limitele prevăzute de lege, plus pedepse complementare și accesorii.

 

Sursa foto: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.