Un agent al Secret Service care a făcut atac vascular cerebral în timp ce-l păzea pe Trump, a murit

Un agent al Secret Service (servicul de protecție și pază al demnitarilor americani) care a suferit un accident vascular cerebral, în timpul serviciului, pe când îl însoțea pe Donald la clubul de golf din Turnberry, Scoția, a murit .

Agentul, un bărbat cu 19 ani de experiență în serviciu, s-a îmbolnăvit duminică, în Scoția, în timp ce se afla în echipa care asigura paza președintelui.

El a primit „îngrijire medicală de urgență” de la medici din Scoția, dar a murit marți dimineața, înconjurat de membrii familiei sale.

Serviciul secret american a confirmat moartea „cu mare tristețe și regret” într-o declarație și l-a descris pe agent drept „un profesionist dedicat“. „Secret Service mulțumește personalului medical din Scoția, membrilor Unității Medicale din cadrul Casei Albe și poliției scoțiene, care au acordat îngrijire și sprijin excepțional unui membru al familiei noastre”, se arată în declarație serviciului secret.

Secret Service nu a publicat numele bărbatului pentru a oferi familiei sale intimitatea și timpul pentru ai informa pe alții.

Preşedintele american Donald Trump a jucat duminică golf la complexul său scoţian din Turnberry, unde a fost cazat împreună cu soţia sa Melania, înainte de a pleca spre Finlanda, pentru întâlnirea la nivel înalt de luni cu omologul său rus Vladimir Putin, informează EFE şi Reuters.

Trump și-a condus singur maşinuţa de golf prin complexul din Turnberry, situat pe coasta de sud-vest a Scoţiei.

Măsurile de securitate au fost extrem de drastice, atât în interiorul, cât şi în afara complexului, unde au fost impuse restricţii asupra spaţiului aerian. Din acest motiv, poliţia a reţinut duminică un bărbat în vârstă de 55 de ani care, în numele organizaţiei ecologiste Greenpeace, a zburat vineri cu parapanta deasupra complexului din Turnberry pentru a protesta împotriva lui Trump, la câteva minute după sosirea cuplului prezidenţial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *