Un an de la condamnarea lui Vâlcov ! Judecătoarele NU se grăbesc să motiveze sentința, faptele încep să se prescrie! Vâlcov conduce România

La un an de la condamnarea la 8 ani de închisoare cu executare pentru mai multe fapte de corupţie, procesul lui Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, nu poate începe din cauză că judecătorii nu au motivat sentinţa dată pe fond. O problemă şi mai mare este că, infracţiunile pentru care a fost condamnat încep să se prescrie din acest an.

Reamintim că pe 8 februarie 2018, judecătoarele Silvia Cerbu, Simona Elena Cîrnaru şi Maricela Cobzariu l-au condamant, în primă instanţă, în unanimitate, pe actualul consilier al premierului Dăncilă la 4 ani de închisoare pentru trafic de influenţă, 6 ani pentru spălare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia (pedepsele au fost contopite, adăugându-se un spor la cea mai mare pedeapsă, rezultând astfel o condamnare la 8 ani de închisoare). În plus, instanţa a decis şi menţinerea sechestrului pe bunuri în valoare de 6,2 milioane de lei. De atunci, în lipsa motivării acestei sentinţe, dosarul nu a putut intra în faza de apel, la completul de 5 judecători.

În contextul în care faptele pentru care a fost condamnat au fost săvârşite începând cu anul 2009, infracţiunile pentru care a fost condamnat se aproprie de termenele de prescriere. Folosirea funcției publice pentru obținerea de folose necuvenite, faptă care ar fi fost săvârșită începând din anul 2009, se va prescrie chiar în acest an. Ultimele fapte se vor prescrie în 2023. Apelul lui Vâlcov va dura cel puțin un an de la debutul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *