Un avion Air Serbia în drum spre Moscova, întors la Belgrad după o alertă cu bombă

Un avion de pasageri care zbura pe ruta Belgrad – Moscova a fost nevoit să se întoarcă în capitala Serbiei după o alertă cu bombă la bord, a relatat luni ziarul belgrădean Vecernje Novosti, citat de agenţia TASS. Avionul s-a întors la Belgrad după un e-mail cu un mesaj că aparatul a fost minat.

Potrivit tabloului electronic de afişare al aeroportului din Belgrad, zborul JU 652D al companiei Air Serbia a decolat din Belgrad la ora 14.03 (16.03 ora Moscovei). Potrivit serviciului Flightradar24, cu puţin înainte de a ajunge în Slovacia, aparatul s-a întors spre Belgrad când se afla deasupra Ungariei.
Publicaţia aminteşte că un semnal similar a fost primit la 11 martie. Atunci avionul a fost întors, dar mesajul s-a dovedit a fi fals. Potrivit ziarului, mesajul fals că avionul era minat a fost trimis de pe teritoriul Ucrainei. Publicaţia îl numeşte „un război special împotriva companiei de stat Air Serbia”.

La rândul său, agenţia de presă Tanjug a relatat că în avionul care se întoarce la Belgrad se află 125 de pasageri şi membri ai echipajului.

Anterior, preşedintele Aleksandar Vucic a anunţat că Serbia va reduce numărul de zboruri către Rusia din cauza presiunii din partea Occidentului, o decizie urmând a fi luată în câteva zile. Totodată, el a amintit că numărul zborurilor către Rusia din Turcia este de 30 de ori mai mare decât din Serbia, însă nu se fac reclamaţii împotriva acestora. Potrivit lui Vucic, o serie de ţări arabe efectuează de 15-20 de ori mai multe zboruri către Federaţia Rusă, dar Occidentul cumpără de la ele petrol, de aceea nu are pretenţii în ce le priveşte.

Autorităţile municipale din Kiev au anunţat luni că forţele ruse au bombardat fabrica de avioane Antonov din oraş, transmite AFP.
Echipele de intervenţie se află la faţa locului, a comunicat printr-un mesaj pe Telegram municipalitatea capitalei ucrainene. Potrivit primăriei kievene, bombardamentul a ucis doi oameni, iar alţi şapte sunt răniţi.

Antonov producea în fabrica din nord-vestul Kievului aeronave de transport şi de pasageri.
În urma unei alte lovituri ruseşti, asupra unui bloc de locuinţe din oraş, primăria a raportat luni dimineaţa că sunt 13 victime – un mort şi 12 răniţi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *