UN DENUNȚĂTOR DIN DOSARUL “REFERENDUMUL”, CITAT LA DNA

Romică Părpălea, vicepreşedinte al PSD Teleorman în perioada 2009-2012 şi denunţător în dosarul “Referendumul“, s-a prezentat luni la Direcția Națională Anticorupție (DNA), unde va fi audiat în cazul unei plângeri pe care a formulat-o pe numele primarului municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, şi al mai multor magistrați din judeţul Teleorman.

În 2012, Romică Părpălea a depus plângere împotriva lui Liviu Dragnea, reclamând fraudarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, iar în vara anului 2017 a depus o plângere care viza modul în care s-a privatizat societatea Tel Drum sub semnătura aceluiași Liviu Dragnea, pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

“Am o citaţie din partea DNA şi trebuie să aduc nişte documente. (…) Este vorba despre nişte judecători, procurori din Teleorman, poliţişti şi chiar oameni politici de acolo, dar nu nominalizez. Au aflat şi dumnealor, cei de la DNA, că există chiar cum spune domnul Dragnea (Liviu Dragnea – n.r.), un stat paralel construit la nivelul judeţului Teleorman. (…) Veţi vedea prietenii dintre judecători şi procurori, că am văzut că se face mare tam-tam la toate televiziunile că cum se poate ca un judecător să fie prieten cu un procuror (…)”, le-a declarat luni Romică Părpălea jurnaliştilor, la intrarea în sediul DNA.

Acesta a mai precizat că primarul din Alexandria, Victor Drăguşin, ar fi acordat mai multe contracte către o societate “de casă” controlată de finii săi.

“Domnul Victor Drăguşin, primarul municipiului Alexandria, a dat nişte contracte de peste 10 miliarde de lei la finii dumnealui, pe o societate de casă. Sunt cazuri de incompatibilitate, că fina dumnealui a angajat-o şi poliţist local, fictiv, exact cum ei sunt obişnuiţi cu angajările fictive, şi beneficiază de nişte bani în continuare. Mai mult decât atât, această fină a dumnealui a fost consilierul său personal înainte să fie angajată la Poliţia Locală, în care beneficiază de sporul de îmbrăcăminte, de hrană şi de alte lucruri şi soţul dumneaei a fost în stare de incompatibilitate pentru că a beneficiat de nişte bani având nişte contracte între primăria municipiului Alexandria şi această societate în domeniul media”, a mai susținut Părpălea.

Totodată, acesta a mai precizat că dovezile pe care le-a adus, plus trei martori, “vor demonstra grupul infracţional la nivelul judeţului Teleorman, în care sunt implicaţi poliţişti, procurori, judecători, primarul municipiului Alexandria şi un lichidator”.

Sursa foto: MEDIAFAX

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.