Un deputat ALDE vrea să dea bani sau tichete de masă celor ce nu folosesc voucherele de vacanță

Deputatul ALDE Ștefan Băișanu a inițiat și depus în Parlament un proiect pentru modificarea și completarea Legii privind acordarea biletelor de vacanță. În acest proiect, Băișanu propune să se dea bani sau tichete de masă angajaților care nu folosesc voucherele de vacanță.

„La Articolul 24, alineatul 1, se introduce două litere, a și b, cu următorul cuprins: Voucherele de vacanță sunt bilete de valoare care se acordă angajaților pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionale de efectuarea concediului în regim de turism intern. (litera b) În cazul în care voucherele de vacanță nu au fost utilizate, angajatorul se obligă să ofere contravaloarea în bani sau în tichete de masă”, se arată în proiectul depus de Băișanu.

Peste un milion de salariați din sectorul bugetar au beneficiat anul trecut de tichete de vacanță în valoare de 1.450 de lei.

Potrivit legislaţiei în vigoare, se acordă o singură indemnizaţie de vacanţă pe an, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, în limita sumelor prevăzute în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale, alocate cu această destinaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *