Un imens cimitir cu peste 200.000 de maşini a apărut în China după inundaţiile de luna trecută

Rânduri fără sfârşit de maşini murdare de noroi au apărut după inundaţiile devastatoare care au lovit în luna iulie Zhengzhou (centrul Chinei), astfel că zeci de mii de epave au fost depozitate într-o imensă parcare, relatează AFP.

Provincia Henan a demarat operaţiunile de reconstrucţie după ploile torenţiale de luna trecută, care au făcut în total peste 300 de morţi, potrivit celui mai recent bilanţ oficial. Ploi torenţiale fără precedent în ultimele şase decenii au lovit în data de 20 iulie oraşul Zhengzhou, capitala acestei provincii, unde au fost înregistrate şi majoritatea deceselor. În trei zile a căzut echivalentul unui întreg an de precipitaţii. Odată cu creşterea nivelului apelor, automobiliştii au fost blocaţi în tunelurile rutiere sau în parcările subterane şi mai mulţi utilizatori ai reţelei de metrou s-au înecat.

„Am fost obligaţi să ne abandonăm vehiculele când apa a început să crească”, a declarat pentru AFP domnul Wang, un locuitor din Zhengzhou, notează AFP, preluată de agerpres.ro.

Catastrofa afectează şi companiile de asigurări, pentru care solicitările de despăgubiri se ridică la 1,7 miliarde dolari (1,4 miliarde euro), potrivit unei estimări realizate de banca de investiţii Goldman Sachs.

„Însă obţinerea de despăgubiri a devenit o adevărată bătaie de cap deoarece ai de completat zeci de formulare”, precizează domnul Wang.

Cel puţin 238.000 de vehicule deteriorare au fost trimise spre cimitirele de maşini precum cel de la marginea oraşului Zhengzhou, a declarat marţi pentru postul public de televiziune şeful Autorităţii de reglementare în sectorul asigurărilor din Henan, Ma Chao.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *