Un liberal a sesizat Comisia Europeană cu privire la cazul Caracal

Liberalul Raul Pătrașcu a  făcut, luni, pe Facebook, o postare în car anunță că a sesizat Comisia Europeană, după ce operatorul 112 nu a putut-o localiza pe Alexandra, minora din Caracal, ucisă de Gheorghe Dincă. Pătrașcu susține că în acest caz a fost încălcată o directivă europeană și se declară convins că parlamentarii europeni vor da curs sesizării sale și vor oferi sprijin pentru desfășurarea investigațiilor.

„Am vazut atatea cereri de demiteri/demisii in ultimele zile dar nu pot sa nu ma intreb care va fi, de fapt, efectul. Ma tot intrebam ce as putea sa fac eu ca simplu cetatean avand in vedere ca lucrurile de multe ori raman la fel in ciuda presiunilor aduse de societate. Apoi mi-am adus aminte de un lucru. Institutiile Statului plimba vina dintr-o parte in alta ca de obicei.

Dar esentialul ramane acelasi: operatorul 112 nu a putut-o localiza pe tanara. Acest fapt incalca Directiva UE 2002/22/EC, articolul 26, alineatul 5, motiv pentru care am facut o sesizare la Comisia Europeana in calitate de simplu cetatean care refuza vehement sa fie pasiv.

Pe scurt, aceasta Directiva prevede clar ca operatorul (si aici ma refer la Institutia operatoare) trebuie sa localizeze rapid si cu acuratete victima si sa transmita locatia personalului de urgenta.

Astept ca europarlamentarii romani sa urmareasca aceasta sesizare si sa sprijine Comisia in investigatiile acesteia. Avem nevoie de auditul extern, astfel de lucruri nu trebuie sa se mai intample – degeaba tai varful copacului cand problema poate e la radacina.”, a scris Raul Pătrașcu pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *