Un liceu din Capitală, FOCAR de coronavirus: Aproape 60 de elevi şi profesori au fost confirmaţi pozitivi!

Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” este prima școală din București care trece integral online timp de 10 zile ca urmare a faptului că 11 profesori și 41 de elevi au fost confimați cu Covid-19.

Dintre cei 1316 elevi și 83 de profesori, 41 de elevi și 11 profesori au fost confirmați cu Covid-19 prin intermediul unor teste PCR.

„Colegiul Național I.L. Caragiale va desfășura activitate online pe art. 6 din ordinul comun. Cu aprobare DSPMB și ISMB, prin hotărâre CMBSU” a informat Inspectoratul Școlar al Municipiului București.
Este vorba de perioada de 10 zile dintre până pe 2 februarie. Concret, elevii vor face ore online de marți 25 ianuarie până miercuri, 2 februarie, ziua de luni, 24 ianuarie, fiind oricum zi liberă (Ziua Unirii Principatelor este sărbărtoare legală).

Noul ordin comun ministerul Educației – ministerul Sănătății prevede că o școală trece integral online timp de 10 zile atunci când cel puțin jumătate din numărul claselor au activitatea fizică suspendată, ca urmare a faptului că s-au înregistrat trei cazuri confirmate într-un interval de șapte zile în rândul elevilor. Pe de altă parte, decizia ca o școală să treacă online poate fi luată și ca urmare a îmbolnăvirilor în rândul profesorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *