Un membru CSM încearcă oprirea PSD în a acapara Inspecția Judiciară, devenită preșul lui Dragnea!

Judecătorul Bogdan Mateescu, membru în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cere Curţii de Apel Piteşti să suspende provizoriu executarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru numirea inspectorului-şef al Inspecţiei Judiciare.

Mateescu invocă faptul că prevederea privind constituirea comisiei de concurs ar fi necostitutională, deoarece din aceasta nu pot face parte cei doi reprezentanţi ai judecătoriilor din CSM, Bogdan Mateescu şi Mihai Andrei Bălan. Mateescu cere instanţei să sesizeze Curtea Constituţională cu aceste aspecte.

Procesul a fost deschis pe 21 martie şi are stabilit primul termen pe 4 aprilie, potrivit portalului instanţelor. La următoarea şedinţă a plenului CSM ar trebui să se decidă componenţa comisiei de concurs pentru numirea şefului IJ. Singurul candidat pentru această funcţie este actualul inspector-şef, judecătorul Lucian Netejoru, un apropiat la PSD pentru care Liviu Dragnea a intervenit personal pentru a fi menținut în funcție. De altfel, Netejoru a pus umărul la toate acțiunile dorite de PSD și a dispus cercetarea disciplinară în mai multe dosare a fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi. Deja, Inspecția Judiciară a pierdut două procese în care încerca sancționarea lui Kovesi și oprierea ei din drumul către Parchetul European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *