Un nou scandal la Spitalul Universitar: Deputatul Ungureanu susține că aparatura de radiologie nu are aviz CNCAN

Deputatul USR Emanuel Ungureanu  a afirmat, luni, într-o postare pe Facebook, că aparatura de radiologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) nu are avize de funcţionare de la CNCAN. Mai mult, deputatul Ungureanu susține că, din acest motiv, pacienții sunt iradiați necontrolat.

”Aparatura de radiologie de la spitalul condus de Adriana Nica nu are avize de funcţionare de la CNCAN! Sănătatea pacienţilor din această unitate sanitară a fost pusă într-un real pericol şi pentru că medicii care folosesc aceste aparate neverificate nu au fost instruiţi corespunzător, mai exact nu au parcurs ciclul 2 de instruire!!! Solicit imediat ministrului Sănătăţii să trimită Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi să ia decizia firească de demitere a managerului Adriana Nica”, a scris, pe Facebook, deputatul USR.

Mai mult, Emanuel Ungureanu susţine că managerul spitalului ar trebui să răspund pentru numeroasele nereguli: ”După morţii abandonaţi pe scări, sângele contaminat aruncat în canalizare, materiale resterilizate necorespunzător, aparatura care poate iradia necontrolat corpul pacienţilor internaţi aici, ar fi timpul ca doamna Nica să răspundă pentru aceste abateri şi să fie demisă urgent! Solicit organizarea unui concurs pentru postul de manager pentru ca acest spital să poată fi condus pe baza competenţelor nu a pilelor de la partid”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *