Un nou scandal model Hexi Pharma! Dezinfectanți neconformi, retrași din spitale. Pintea susține că nu pun în pericol sănătatea pacienților

Ministerul Sănătății s-a sesizat cu privire la faptul că dezinfectanți neconformi au ajuns în 30 de spitale din toată țara și a dispus retragerea acestora. Deși ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a dat asigurări că produsele vizate nu pun în pericol sănătatea pacienților, se pare că un nou scandal model Hexi Pharma stă să izbucnească. În cazul Hexi Pharma dezinfectanții erau ineficienți în combaterea bacteriilor, iar în cazul actual, dezinfectanții neconformi sunt ineficienți împotriva fungilor. Ancheta în acest caz a început pe 10 ianuarie, în urma unei plângeri făcute de Ministerul Sănătății. Anunțul privind dezinfectanții neconformi și retragerea lor a venit la peste două luni mai târziu.

Potrivit ministrului Sănătății, Direcțiile de Sănătate Publică din toată țara au dispus retragerea produselor neconforme rămase neutilizate. Și, totuși, un manager de spital din Timiș afirmă că unitatea medicală pe care o conduce, respectiv Spitalul din Jimbolia, nu a fost informată că trebuie să retragă produsele.

Nici legislația ce reglementează avizarea și plasarea pe piață a biocidelor în România nu este perfectă pentru a asigura că produsele sunt în permanență conforme: biocidele sunt testate o dată la 3 ani, potrivit legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.