Un nou tip de diabet face ravagii

 

 

Oamenii de știință au descoperit un nou tip de diabet – 3c – care este mult mai frecvent decât  cele cunoscute până în prezent: tipul 1 și tip 2.

 

În cel de tip 1, sistemul imunitar distruge insulina produsă de celulele pancreasului, iar boala debutează, în general,  în copilărie sau adolescență, iar diabetul tip 2 debutează când pancreasul nu poate produce întreaga cantitate de insulină necesară corpului.

Noul tip de diabet- 3c – este provocat de degradarea pancreasului din cauza pancreatitei, tumorii pancreasului sau a operaţiilor pancreasului. Practic, acest tip de diabet împiedică digerarea alimentelor.

Studiile recente prezintă faptul că diabetul de tip 3ca fost diagnosticat greşit până în prezent, fiind catalogat ca diabet de tip 2.

În urma unui studiu ce a cuprins analiza a peste 2 milioane de registre medicale ale pacienților britanici, registre din cadrul Royal College of General Practitioners Research and Surveillance Database (RCGP RSC) s-a concluzionat că, la adulţi, cazurile de diabet de tip 3c erau mult mai frecvente decât cele de tip 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.