Un oraș din România, în clasamentul celor mai bune destinații din Europa!

Sunset over Hermanstadt Sibiu Romania

Clasamentul anual privind cele mai bune destinații din Europa a fost publicat pe site-ul de călătorii Europe’s Best Destinations. Sibiul a surclasat orașe precum Paris și Viena în topul realizat prin contorizarea a mii de voturi din peste 190 de țări.

Orașul Sibiu se află în topul celor mai bune destinații de călătorie din Europa, ceea ce nu este puțin lucru. Și Insulele Canare și Capri – Italia, sau insula greacă Kefalonia sunt depășite de orașul din Transilvania.

„Sibiul este probabil unul dintre cele mai frumoase orașe din România și una dintre cele mai bune destinații din Europa . Sibiul este situat în inima celebrei și frumoasei provincii istorice a Transilvaniei. Este o combinație minunată între istorie și spiritul vibrant al unui oraș european modern.

Orașul are rădăcini adânci în cei peste 800 de ani de istorie, dar este puternic legat de prezentul și valorile europene și toate acestea duc la un caracter unic pentru oraș. Sibiul este o combinație de succes între valorosul său patrimoniu construit și cultural și o viață de oraș europeană, cosmopolită, tânără și dinamică.

Capitală europeană a culturii în urmă cu câțiva ani, Sibiul este, de asemenea, o destinație de primă alegere pentru bucătari, deoarece Sibiul este singurul oraș din România care a primit 3 stele Michelin”, scrie pe site despre Sibiu.

În schimb, despre Viena, pe site, este specificat faptul că „este ideală pentru familii, deoarece este una dintre cele mai sigure destinații din Europa.”
Cele mai bune orașe europene pentru city break-uri

Clasamentul include unele dintre cele mai bune orașe europene pentru city break-uri, unele din cele mai sustenabile destinații din Europa, locuri care vor face deliciul celor care vor o escapadă gastronomică sau culturală sau doar să stea la plajă, și locuri de vizitat pentru familii și îndrăgostiți.

Clasamentul complet:

1. Braga, Portugalia
2. Roma, Italia
3. Cavtat, Croația
4. Florența, Italia
5. Sibiu, România
6. Paris, Franța
7. Insula Kefalonia, Grecia
8. Kotor, Muntenegru
9. Valea Soca, Slovenia
10. Insulele Canare, Spania
11. Tübingen, Germania
12. Valea Dordogne, Franța
13. Tahiti, Polinezia Franceză
14. Capri, Italia
15. Gent, Belgia
16. Cappadocia, Turcia
17. Calpe, Spania
18. Viena, Austria
19. Cornwall, Marea Britanie
20. Insulele Lofote, Norvegia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *