Un primar liberal, amendat după ce a fost filmat când le arăta oamenilor cum să îl voteze

Primarul liberal al localitatii Seica Mare, Nicolae Susa, a fost amendat cu 1.400 de lei, dupa ce a fost filmat in timp ce le arata oamenilor cum sa-l voteze, informeaza un comunicat de presa al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Sibiu.

„In ceea ce priveste evenimentul sesizat in Seica Mare, in urma verificarilor efectuate s-a constatat faptul ca cele sesizate se confirma, fiind aplicata o sanctiune contraventionala conform art. 108, lit. ‘s’, teza I din Legea 115 / 2015, cu amenda in valoare de 1.400 lei”, se precizeaza in comunicatul IPJ Sibiu.

Primarul Nicolae Susa a fost reclamat la Politie de cei de la USR PLUS.

„Incalcarea legii prin propaganda electorala in ziua votului. La Seica Mare primarul PNL Susa Nicolae sfatuieste alegatorii acum, in ziua votului, cum sa il voteze, indicand pozitiile pe buletinele de vot – in acest clip avem dovada clara cum le arata oamenilor sa voteze. De asemenea, a dat biletele oamenilor si i-a chemat si in Primarie pentru a le arata cum sa voteze. Primarul in functie a incalcat Legea 115/15, Art. 108, al. 1, lit s) continuarea propagandei electorale dupa incheierea campaniei electorale potrivit dispozitiilor art. 64, prin lansarea, afisarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip, precum si sfatuirea alegatorilor, in ziua votarii, la sediul sectiilor de votare sau in perimetrul prevazut la art. 83 alin. (1), sa voteze sau sa nu voteze anumite partide politice, aliante politice, aliante electorale ori candidati independenti. Reprezentantii USR PLUS au sesizat echipajul de politie de la sectia de votare si vor depune plangere la Biroul Electoral de Circumscriptie locala”, au anuntat cei de la USR PLUS Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *