Un senator american a comparat autorităţile ruse cu mafia

Senatorul din Louisiana, Statele Unite, John Neely Kennedy, care a vizitat recent Rusia împreună cu un grup de 30 de congresmeni americani, a declarat că de fapt cooperarea cu autorităţile ruse este ca şi «când ai avea de-a face cu mafia», relatează Associated Press.

«În Rusia nu există o filosofie politică. Este ca şi cum ai spune că există o filosofie politică a mafiei», a mai spus Kennedy. În acest context, senatorul a adăugat că nu poţi avea încredere în preşedintele rus Vladimir Putin.

«Cred că tot ce putem face este să încercăm să-l temperăm», a mai spus senatorul. John Neely Kennedy, declarat recent că SUA pot recurge la «măsuri draconice» împotriva Rusiei, dacă pe viitor se va descoperi o implicare a Rusiei în alegerile pentru Congresul american. Un grup de congresmani şi senatori americani au vizitat Rusia la 30 iunie.

Purtătorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reacționat la declarația lui Kennedy: „Noi nu purtăm ochelari roz și suntem perfect conștienți de modul în care conducerea politică americană este sclava stereotipurilor și sub presiune rusofobă internă extrem de puternică“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *