Un tribunal italian a decis să fie analizate toate vaccinurile anti-COVID pe bază de ARN mesager

Un tribunal italian sesizat de o persoană care se opune vaccinării anti-COVID a dispus analiza în laborator a vaccinurilor pe bază de ARN mesager (ARNm), a declarat sâmbătă avocata reclamantului, relatează AFP.

Tribunalul din Pesaro, lângă San Marino (est), a însărcinat un expert să identifice conţinutul vaccinurilor anti-COVID produse de Moderna şi Pfizer/BioNTech. Aceste analize vor fi efectuate în septembrie, a declarat avocata Nicoletta Morante.

În opinia acesteia, este vorba despre „o premieră în Italia, şi poate în Europa”, scrie agerpres.ro.Reclamantul, care a contractat deja boala, este un bărbat de 50 de ani care lucrează în sistemul de învăţământ şi a cărui activitate este supusa obligaţiei de vaccinare în Italia. În urma refuzului de a se vaccina, el se află sub sancţiuni administrative, potrivit avocatei sale.Pe lângă faptul că cere să se stabilească dacă vaccinarea persoanelor vindecate de COVID satisface buna administrare a medicamentului, el vrea să ştie ce proteine sunt prezente în aceste vaccinuri şi dacă acestea din urmă conţin „excipienţi de uz non-uman sau periculoşi pentru sănătate”, potrivit plângerii consultate de AFP.

Tratamentul pe bază de ARN mesager permite celulelor să reproducă proteinele prezente în virus pentru a antrena sistemul imunitar să le recunoască şi să le neutralizeze.

În susţinerea plângerii civile înaintate tribunalului din Pesaro, avocata a inclus opinia unui cercetător, prezentat ca fiind un virolog independent, care consideră că vaccinurile ARNm nu îndeplinesc funcţia de protecţie pentru care sunt administrate. Aceste vaccinuri, a scris el în plângere, „nu au conformaţia funcţională declarată”, iar răspunsul imunitar pe care îl generează „este ineficient”.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 12 miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID au fost administrate la nivel mondial şi 60% din populaţie a primit două doze de vaccin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *