Un zbor al British Airways a aterizat din greşeală la Edinburgh, în loc de Dusseldorf

Un zbor British Airways cu destinaţia Dusseldorf în Germania a aterizat în Edinburgh, în Scoţia, după ce documentele de zbor au fost completate greşit, scrie BBC.

Pasagerii şi-au dat seama de eroare după ce avionul a aterizat şi au auzit anunţul „Bun venit la Edinburgh”. Avionul, care a decolat de la Londra a fost apoi redirecţionat şi a aterizat la Dusseldorf.

WDL Aviation a organizat zborul BA printr-un acord de închiriere. BA a informat că lucrează alături de WDL pentru a afla de ce documentele au fost completate greşit.

„Ne-am cerut scuze pasagerilor pentru această întrerupere în călătorie şi îi vom contacta pe fiecare în mod individual”, a informat BA într-un comunicat.

În zborul de duminică, avionul a zburat la Edinburgh dus-întors. Se pare că cineva de la WDL a repetat din greşeală acelaşi plan de zbor şi în următoarea zi, conform BA.

Când echipajul de zbor a ajuns la aeroport luni cel mai probabil ei au văzut Edinburgh scris pe planul de zbor şi au urmat ruta veche de zbor.

WDL a informat că lucrează îndeaproape cu autorităţile pentru a investiga cauzele incidentului.

Sophie Cooke, o femeie de 24 de ani care călătoreşte din Londra în Dusseldorf săptămânal în interes de serviciu, a declarat că atunci când pilotul a anunţat că avionul urmează să aterizeze la Edinburgh toată lumea a presupus că este o glumă. Ea a întrebat apoi membrii echipajului dacă este vorba de ceva serios.

Ulterior, pilotul a rugat pasagerii să ridice mâna dacă destinaţia lor finală este Dusseldorf iar toată lumea a ridicat mâna.

Pilotul a declarat că nu ştie cum s-a întâmplat. El a declarat că nu s-a mai întâmplat niciodată un astfel de incident şi că echipajul încearcă să afle ce se poate face”, a afirmat Cooke.

Sophie a afirmat că avionul a staţionat în aeroportul din Edinburgh timp de două ore şi jumătate pentru ca apoi să decoleze spre Dusseldorf.

„A devenit frustrant. Toaletele erau blocate şi nu mai aveam nici mâncare iar aerul era închis”, a adăugat ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *