Una dintre trompetele PSD din CSM, judecătoarea Gabriela Baltag sare la gâtul lui Kovesi

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM, și una dintre cele mai vocale voci pro PSD, a avut la Antena 3, un atac virulent la adresa fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi pe care a acuzat-o că a dat un ordin pe vrea când conducea Direcția prin care procurorii trebuiau să trimită la instanță doar acei suporți cu convorbirile sau înregistrările relevante cauzei și nu tot suportul cu materialul probator, așa cum spunea Codul de Procedură Penală.

„Acest ordin despre care nu o dată am auzit și noi, pe surse, că ar exista ceva indicații, am sperat că nu este o realitate. Însă, motivarea, considerentele Curții Constituționale ne vorbește și despre această procedură de selecție, despre faptul că, la instanțe, ajungeau numai anumite părți convenabile, nu știu cui, din probatoriul administrat în cauză. Se vorbește dacă judecătorul avea sau nu posibilitatea de a cunoaște. Nu știm încă. CSM are de aproape un an dispus un control prin Inspecția Judiciară asupra situației protocoalelor, atât pe partea de parchete, pentru că sunt mult mai multe aspecte care interesează și care trebuiesc lămurite, dar și pe parte de instanțe. Pe 20 martie, chiar președintele Înaltei Curți a îndemnat a lămuri acest aspect. Situația a fost propagată imediat au ieșit la iveală protocoalele Am înțeles că partea de control pe parchete a fost finalizată, dar acum controlul este în rândul instanțelor pentru a vedea ce impact au avut”, a declarat judecătoarea Baltag.

Judecătorii clujeni au demarat procedura de revocare din CSM a Gabrielei Baltag pe care o acuză că aduce desertvicii Justiției. Tribunalul Cluj a initiat procedura de revocare din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a judecatorilor Gabriela Baltag (Tribunalul Neamt) si Evelina Oprina (Tribunalul Ilfov), in contextul adoptarii OUG 7 de modificare a Legilor Justitiei.

Cei doi magistrati sunt reprezentantii tribunalelor in CSM. Este cea de-a doua solicitare de revocare a unor membri din actualul CSM, dupa ce Curtea de Apel Brasov a initiat aceasta procedura in cazul Liei Savonea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *