Una dintre valorile enumerate de Donald Tusk, Helmuth Duckadam, NU a fost invitat la Ateneu: Dacă aș fi fost acolo, emoțiile ar fi fost foarte mari!

În timp ce penali de frunte ai României ocupau locuri în loje la Ateneul Român ca invitați de onoare la ceremonia de preluare a președinției Consiliului UE, Helmuth Duckadam, unul dintre cei nominalizați de președintele Consiliului European, Donald Tusk, ca fiind o valoare a țării noastre, nu a fost invitat.

„Episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei campionilor europeni la fotbal de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona. Şi aş vrea să fac un apel la toţi românii, să apere, în România şi în Europa, fundamentele civilizaţiei noastre politice: libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi constituţia. Să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci, şi mie mi s-a părut imposibil! Dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi. Pe această cale, vă asigur de tot sprijinul meu”, a spus Tusk.

Cuvintele lui Tusk l-au emoționat profund pe Duckadam care se uita întâmplător la televizor la ceremonia de preluare a președinției Consiliului UE. El s-a declarat extem de emoționat.

„Am văzut cu familia evenimentul. Am fost surprins pe finalul discursului, când mi s-a pomenit numele. Nici prin cap nu-mi trecea că va spune asta! Sunt foarte mândru şi foarte fericit că mi se pomeneşte numele la un asemenea nivel. Sunt foarte emoţionat! Mi s-a părut un moment unic şi de aceea m-am uitat la acest eveniment, chiar dacă nu mă mai interesează politica. Nu, nu am fost invitat la acest eveniment. Dacă aş fi fost acolo, emoţiile ar fi fost foarte mari! Mă bucur că şi după 33 de ani performanţa Stelei este apreciată. Sper că se vor găsi resurse pentru a ajuta sportul românesc, pentru că am decăzut”, a declarat Helmuth Duckadam la TV Digi Sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *