Uniunea Europeană a transmis din nou Londrei că acordul privind Brexit nu va fi renegociat

Uniunea Europeană nu va renegocia Acordul elaborat cu Marea Britanie pe tema Brexit, a reiterat luni Comisia Europeană, conform agenţiei Reuters. „Acordul aflat în discuţie este cel mai bun şi singurul posibil”, a declarat Margaritis Schinas, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene. „Acordul nu va fi renegociat”, a adăugat european, subliniind că „negocierile sunt complete” şi nu vor fi reluate.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, încearcă să obţină garanţii suplimentare din partea Uniunii Europene, în contextul în care Acordul Brexit riscă să fie respins de Camera Comunelor.

Uniunea Europeană a semnalat în mai multe rânduri că nu va accepta renegocierea Acordului semnat cu Marea Britanie pe tema Brexit. Theresa May vrea renegocierea situaţiei frontierei nord-irlandeze. Acordul pe tema Brexit prevede un statut special pentru provincia britanică Irlanda de Nord, în scopul evitării introducerii controalelor la frontiera cu Irlanda, stat membru al Uniunii Europene.

Prevederea este contestată de numeroşi parlamentari britanici. Garanţiile acordate Irlandei de Nord riscă să blocheze Marea Britanie în „serii de negocieri repetate” în următorii ani, se arată în raportul guvernamental de evaluare juridică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *