Universitatea București se solidarizează cu protestul magistraților și cere abrogarea OUG 7

Conducerea Universităţii Bucureşti a transmis, miercuri, că susţine susţine iniţiativele magistraţilor şi ale care solicită abrogarea OUG nr. 7/2019. ”Corecta funcţionare a statului de drept este o condiţie esenţială pentru democraţie, pentru protecţia drepturilor cetăţenilor împotriva acţiunilor arbitrare ale politicului în justiţie, acţiuni ce pot perturba grav scara de valori a întregii societăţi, ataşamentul acesteia faţă de dreptate, echitate, corectitudine, cinste, responsabilitate”, a transmis profesorul Mircea Dumitru.

”Conducerea Universităţii din Bucureşti a luat act de iniţiativele unor cadre didactice şi ale organizaţiei studenţeşti din cadrul Facultăţii de Drept de a formula public o poziţie avizată faţă de reglementările din ultimii doi ani referitoare la administrarea justiţiei în România, în special faţă de recenta OUG nr. 7/2019. Nu în ultimul rând, a luat act de acţiunile de solidarizare iniţiate de cadre didactice şi studenţi din cadrul mai multor facultăţi ale Universităţii din Bucureşti. Consecventă atitudinii sale de delimitare a activităţii academice faţă de ingerinţele politice de orice fel, Universitatea din Bucureşti consideră totodată că problema respectării normelor statului de drept, a asigurării independenţei justiţiei implică angajamentul civic al tuturor cetăţenilor responsabili”, a transmis, miercuri, conducerea Universităţii Bucureşti, citată de news.ro.

Potrivit documentului semnat de rectorul Mircea Dumitru, ”corecta funcţionare a statului de drept este o condiţie esenţială pentru democraţie, pentru protecţia drepturilor cetăţenilor împotriva acţiunilor arbitrare ale politicului în justiţie, acţiuni ce pot perturba grav scara de valori a întregii societăţi, ataşamentul acesteia faţă de dreptate, echitate, corectitudine, cinste, responsabilitate”.

”Ne exprimăm, aşadar, solidaritatea faţă de iniţiativele magistraţilor şi ale specialiştilor în drept care solicită abrogarea OUG nr. 7/2019 şi stoparea măsurilor care pun sub semnul întrebării bunul mers al justiţiei în România”, se mai arată în document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.