Unul dintre cei mai importanți investitori americani în Rusia, Michael Calvey, reţinut la Moscova

Un cetăţean american, Michael Calvey, unul dintre cei mai importanţi investitori americani în Rusia, a fost reţinut la Moscova într-o anchetă cu privire la o ”fraudă la scară mare”, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a unui tribunal de la Moscova pentru CNN.

Calvey este fondatorul unei societăţi de investiţii, Baring Vostok Capital Partners, înfiinţată în 1994, cun un capital de cel puţin 3,7 miliarde de dolari, potrivit site-ului companiei.

Alţi cinci angajaţi ai Baring Vostok au fost de asemenea reţinuţi, potrivit agenţiei ruse de stat RIA Novosti.

”Ei sunt arestaţi, nu putem face alte declaraţii. Fac obiectul unei anchete”, a declarat pentru CNN o purtătoare de cuvânt a Tribunalului Basmani, Iunona Ţariova.

Ea nu a confirmat nici numărul persoanelor arestate şi nici identitatea acestora.

CEO-ul Fondului rus de investiţii directe Kiril Dmitriev, un consilier apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, i-a luat apărarea lui Calvey după ce a aflat că acesta a fost arestat.

”Eu îl cunosc pe Michael Calvey şi pe echipa sa de la Barings Vostok ca pe nişte investitori profesinişti care respectă cele mai înalte standarde morale. Sunt pregătit să garantez personal pentru Michael Calvey şi cred că a făcut multe pentru a atrage investitori străini în Rusia şi a ajutat multe împreprinderi ruse să crească şi să se maturizeze”, a declarat Dmitriev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *