Urmărit penal pentru corupție, Tăriceanu îi atacă pe magistrații care se opun dictaturii PSD-ALDE

Șantajat de Dragnea cu cererea DNA de avizare a a urmării penale pentru luare de mită în dosarul Microsoft, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îi atacă pe magistrații care se opun distrugerii justiției și îi acuză că sunt manipulați politic.

„Se observă în mod clar că sunt anumiţi magistraţi foarte vocali care au, de fapt, o agendă politică. Sesizez din partea unora, puţini, din fericire, ideea că legile ar trebui să fie făcute, practic, tot de magistraţi. Nu. Există un principiu clar şi sănătos al separării puterilor în stat. Parlamentul este cel care legiferează şi nu unii dintre cei care fac parte din rândul magistraţilor despre care văd că ar vrea ei să legifereze şi funcţionarea magistraturii şi alte lucruri şi legi care vizează domeniul justiţiei, ceea ce este inedit”, a afirmat liderul ALDE, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, este probabil că în România, după Revoluţie, din cauza „acestor tulburări care au avut loc”, mulţi încă nu îşi văd rostul în societate.

Tăriceanu a adăugat că sunt câteva aspecte în OUG care îi nemulţumesc pe magistraţi, cum ar fi faptul că au fost procurori delegaţi în funcţii foarte înalte, de conducere.

„Dacă judecătorilor li se cere să treacă printr-un interviu şi examene, pentru procurtori nu e valabil? Există nevoia unui statut special? Nu sunt şi ei magistraţi? Au fost învăţaţi aşa? Sigur, foarte rău. (…) Întâlnim atâtea cazuri care probabil nu aveau pregătirea necesară, dar aveau mult drag în a-şi menţine posturile şi le foloseau ca instrumente docile în justiţia prin binomul SRI-DNA. Dacă sunt alte chestiuni, sigur controversate, pot discuta cu ministrul Justiţiei şi o să vedem dacă există o soluţie”, a mai spus liderul ALDE.

La rândul său, potrivit europarlamentarului Norica Nicolai, Comisia de la Veneţia are un set de recomandări pentru activitatea procurorilor.

„Despre stabilitate a vorbit dl. preşedinte Tăriceanu. E normal să ai un parcurs corect în carieră care să îţi dea şansa de a ocupa o funcţie, nu prin cumetrii, ci prin competenţă, după ce ai parcurs un examen, aşa cum s-a întâmplat la această secţie. Toţi cei care se ocupă de investigarea criminalităţii, toţi care activează la aceste secţii au participat la un concurs, în care au luat nişte note. Asta îţi dă încredere şi competenţă profesională. Eu am mai multă încredere într-un magistrat, procuror sau judecător despre care ştiu că a fost capabil să treacă un concurs, decât într-unul care a intrat într-o funcţie de decizie, într-un grad ierarhic superior, pe uşa din dos”, a spus Nicolai.

Potrivit acesteia, a refuza să intre în instanţe, înseamnă pentru un judecător că nu îşi realizează atributul de a înfăptui dreptatea.

Judecătorii din Tribunalul Cluj au anunţat, vineri, că activitatea judiciară va fi suspendată timp de o săptămână, în urma ordonanţei care modifică legile justiţiei şi că se va declanşa procedura de revocare a membrilor CSM.

1 thought on “Urmărit penal pentru corupție, Tăriceanu îi atacă pe magistrații care se opun dictaturii PSD-ALDE

  1. In parlamentul României, kir CAC Tariceanu, nu se legiferează legi, ci fărădelegi. Iar a lua atitudine în fața fărădelegii este o datorie cu puternic parfum patriotic.

    Si nu știu cum se face, fanariotule, dar democrația aia despre care fornăi matahale pe nas și ne arunci nouă flegme din ea, cade mereu cu partea unsă cu unt în farfuria ta.

    Apoi, fiindcă se pare ca nu te-ai bunghit, bagă la magnetofon ca ultimele lovituri de cuțit primite de justiție au fost date prin OUG-uri. De exemplu, palicare, ultimul OUG pe justiție s-a dat fără consultare CSM sau consultare publica, pe sestache, nefiind nici măcar comunicat/ înscris în agenda de ședință a guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *