Ursula von der Leyen a primit noua propunere de comisar, dar remarcă că ea nu este susținută de președintele României

 

Preşedintele-ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen,a primit marţi după-amiază scrisoarea Guvernului Dăncilă cu noua propunere pentru postul de comisar european, a declarat un oficial UE, precizând că sunt cunoscute disensiunile de la Bucureşti, dar că procedura este urgentă.

“Preşedintele-ales (al CE, Ursula von der Leyen -n.red.) a primit o scrisoare în această după-amiază. Înţelegem că noua propunere transmisă de actualul Guvern în exerciţiu nu este, în mod evident, susţinută de preşedintele României. Ţinând cont de provocările şi de oportunităţile care urmează, este în interesul nostru comun ca Europa să meargă înainte fără nicio întârziere”, a declarat un reprezentant al noii echipe a Comisiei Europene.

Premierul în exerciţiu Viorica Dăncilă a confirmat că Victor Negrescu este propunerea Guvernului pentru funcția de comisar european, precizând că scrisoarea către Bruxelles urma să fie trimisă marți.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că premierul demis nu are nicio legitimitate să propună un candidat pentru funcția de comisar european și i-a cerut lui Dăncilă să stopeze demersurile privind nominalizarea unui candidat pentru acest post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *