Ursula von der Leyen mai așteaptă doar de la România propunerea pentru postul de comisar european

Preşedinta aleasă a Comisiei Europene Ursula von der Leyen a afirmat joi că aşteaptă ca România să facă o nouă propunere de comisar european şi că în prezent este în contact cu „diferiţi actori români”. Aceasta a mai subliniat că „singurul candidat care lipseşte este cel din România”.

Singurul candidat care lipseşte este cel din România, aşadar sper că în zilele următoare vor putea prezenta un candidat’, le-a declarat Ursula von der Leyen reporterilor, după discuţiile purtate la Helsinki cu prim-ministrul finlandez Antti Rinne, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Citată de Agerpres, Ursula von der Leyen a vorbit şi de noul candidat propus de Franţa, Thierry Breton, precizând că îl va invita „câtm ai curând posibil (…) pentru un interviu oficial pentru a aprofunda care îmi sunt aşteptările”.

Săptămâna trecută, preşedintele Româniai Klaus Iohannis sublinia că se va implica în procesul de desemnare a noului comisar european din partea ţării noastre şi contura un profil al acestuia.

„Unul bun, dar e clar că avem nevoie de o persoană integră, care are cunoştinţele necesare pentru a umple poziţia de comisar european, o persoană care sigur ar reprezenta şi România în Comisie într-un sens pozitiv. Avem oameni competenţi”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat despre profilul comisarului european desemnat de România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *