USR acuză AUR: Ajută sistemul pe care, chipurile, vrea să-l dea jos! Scuipatul în ochii ministrului nu scade facturile!

Deputatul USR Silviu Dehelean scrie, marţi, într-o postare pe Facebook, că ”Gestul agresiv al lui Simion i-a oferit lui Virgil Popescu oportunitatea să fugă pe uşa din spate şi l-a scutit de explicaţii în faţa Parlamentului”, acolo unde era chemat de USR să dea socoteală pentru lunile de inacţiune şi decizii proaste.

Parlamentarul USR sugerează că AUR, prin acest scandal, a ajutat ”sistemul” şi spune că a cerut în Comisia de statut şi în Comisia de regulament, al căror membru este, să se discute înăsprirea sancţiunilor care pot fi aplicate deputaţilor.

„Şi uite aşa se dovedeşte că AUR ajută sistemul pe care, chipurile, vrea să-l dea jos! Scuipatul în ochii ministrului nu scade facturile! Gestul lui George Simion l-a salvat ieri pe Virgil Popescu, ministrul Energiei, de la asumarea răspunderii pentru facturile uriaşe la energie”, a scris Dehelean.

El continuă: „Vedem cum violenţa AUR, nu doar că nu oferă soluţii la probleme, ci doar ajută nişte miniştri incompetenţi să rămână în funcţii şi să facă în continuare greşeli care-i costă pe români, în mod real”.

Potrivit deputatului, USR a propus „soluţii, aplicate şi în alte ţări europene, care ajută şi micii întreprinzători şi gospodăriile în criza preţului la gaz, şi nu e prea târziu ca Guvernul să le aplice”.

„Revenind la domnul Simion, am cerut în Comisia de statut şi în Comisia de regulament, al căror membru sunt, să discutăm înăsprirea sancţiunilor care pot fi aplicate deputaţilor. USR are un astfel de proiect depus de anul trecut.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat, luni seară, că va depune plângere penală în urma incidentului din Parlament, unde a fost agresat de liderul AUR, George Simion.

„Comportamentul agresiv pe care l-a avut astăzi liderul AUR, George Simion, la adresa mea nu are nicio scuză. Vorbim de o formă de violenţă manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru. Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru. Vorbim aici de manifestări de violenţă verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament iraţional. Iar faptul că îşi legitimează aceste porniri „barbare” prin suportul cetăţenilor, mi se pare un gest abject şi o ameninţare, pe care nu putem să o trecem uşor cu vederea. Există numeroase episoade similare în istorie, care s-au finalizat în adevărate traume, care au repercusiuni şi în zilele noastre. Nu cred că vrem să alimentăm, prin nepăsare, un astfel de comportament”, a scris, pe Facebook, Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.