USR, atac la UDMR din cauza SIIJ: Au un amendament TOXIC!

Liderul USR PLUS Dan Barna a declarat luni, cu privire la desființarea SIIJ, că există un amendament depus de UMDR care nu desființează SIIJ, catalogându-l ca fiind unul „toxic”.

„Am analizat împreună cu colegii din Biroul Național toate variantele posibile. Concluzia este foarte clară: amendamentul UDMR, care se află în momentul de față în Comisia de la Senat ,este unul care nu desființează SIIJ. Amendamentul UDMR nu face altceva decât să mute SIIJ la Parchetul General. Ori nu ne putem permite, ca stat, să transmitem acest mesaj de reformă ca și glumă, prin care în loc să desființăm SIIJ pur și simplu schimbăm eticheta de pe ușă și adresa de pe cartea de vizită și mutăm o secție dedicată magistraților la Parchetul General. Este un lucru de neacceptat”, a spus Barna.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, referindu-se la neînţelegerile din coaliţie pe tema desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţunilor din Justiţie (SIIJ), că „Ministerul Justiţiei trebuie să susţină Parlamentul şi coaliţia să găsească o soluţie ca să trecem peste acest moment”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *