USR cere instanței anularea hotărârilor de legalizarea retroactivă a companiilor municipale: Primăria s-a asociat cu ea însăşi pentru înfiinţarea acestora

 

USR Bucureşti anunță, miercuri, că solicită în instanţă anularea hotărârilor de confirmare a înfiinţării companiilor municipale, susţinând că municipalitatea a comis o ilegalitate când s-a asociat cu ea însăşi pentru înfiinţarea acestora.

„USR Bucureşti a depus astăzi acţiunea în instanţă pentru anularea hotărârilor prin care Gabriela Firea încearcă legalizarea retroactivă a companiilor municipale. Primarul Capitalei a profitat de noile prevederi ale Codului administrativ şi de susţinerea consilierilor PSD, ALDE şi PMP pentru a încerca ştergerea ilegalităţilor iniţiale. Astfel, majoritatea din Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat hotărârile de confirmare a înfiinţării companiilor municipale”, se arată în comunicatul de presă al USR Bucureşti.

Potrivit aceuiași comunicat,  ilegalitatea nu ţine doar de modul în care a fost votată înfiinţarea companiilor, deoarece, cu participarea SC CICLOP SERVICE SA în acţionariat, municipalitatea asociindu-se cu ea însăşi pentru înfiinţarea societăţilor, ceea ce este ilegal.

„Reamintim că, la finalul anului trecut, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că aceste companii municipale au fost înfiinţate cu încălcarea legii. În urma acestei decizii, USR Bucureşti a cerut desfiinţarea lor şi recuperarea prejudiciului. În ciuda deciziei instanţei şi în ciuda rezultatelor economice dezastruoase, Gabriela Firea a continuat să dea companiilor bani şi contracte de lucrări şi servicii”, se mai precizează în comunicatul USR Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *