USR: Claudiu Manda merge la Bruxelles drept răsplată că a blocat comisia de control a SRI

Deputatul USR Lucian Viziteu a declarat, duminică, potrivit unui comunicat de presă, că preşedintele Comisiei de control SRI, Claudiu Manda, va fi pe lista PSD pentru PE ca răsplată pentru faptul că a blocat practic activitatea comisiei şi a refuzat audierea lui Liviu Dragnea.

“Claudiu Manda va fi pe lista PSD pentru Parlamentul European ca răsplată pentru faptul că în ultimul an şi jumătate a blocat practic activitatea comisiei astfel încât parlamentarii nu au realizat un control real în ceea ce priveşte activitatea Serviciului Român de Informaţii. În tot acest timp Manda a părut să aibă rolul pe care îl avea şi şoriciul domnului Dragnea: acela de mediator între SRI şi liderul PSD. În tot acest timp, în ciuda atenţionărilor mele, domnul Manda a insistat ca toate şedinţele comisiei de control a SRI să fie înregistrate de ofiţeri ai serviciului de informaţii. În tot acest timp, în ciuda solicitărilor mele repetate, Claudiu Manda a refuzat să permită audierea Lui Liviu Dragnea şi a fostului preşedinte Traian Băsescu, oameni care putea oferi informaţii despre chestiuni anchetate de comisie”, a declarat, citat de Mediafax, Lucian Stanciu-Viziteu.

Lucian Stanciu-Viziteu a propus în trecut de numeroase ori audierea la comisie a fostului preşedinte şi a actualului lider PSD.

“În loc să audiem persoane care chiar aveau informaţii, Manda a preferat să aducă la comisie un şir nesfârşit de condamnaţi penal sau de aşa-zişi „influenceri” care nu au interacţionat niciodată în activitatea lor cu SRI. Singurul scop a fost acela de a oferi jurnaliştilor de casă oportunitatea de a prezenta un circ fabricat chiar de PSD-ALDE. Astăzi Manda este răsplătit pentru că a blocat activitatea unei comisii fundamentale pentru democraţia românească. Manda este răsplătit nu pentru că a făcut ceva ci din contră, pentru că s-a opus unei activităţi.”, mai susţine Viziteu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *