USR, în vizorul preşedintelui: Crizatorii!

Președintele României, Klaus Iohannis, este prezent în aceste zile la Consiliul European. Iohannis a atacat dur USR.

El susține că multe reforme nu au fost făcute până în acest moment.

„Avem absolută nevoie de o justiție independentă, dreaptă. Avem nevoie de schimbări. Legile justiției sunt de pe vremea PSD-ului lui Dragnea. Avem nevoie de reformă în administrație, de reformă în domeniul pensiilor, a salarizării publice. Toate aceste lucruri au rămas în nelucrare.

Coaliția nu a reuștit să rezolve. N-are rost să zic de ce nu au reușit. Au arătat cine au fost crizatorii. Cei are trebuiau să facă reforme au produs crize. Trebuie să facem treabă cu cei care vor să fie alături de noi.

Klaus Iohannis a transmis, vineri, că reformele promise românilor în domeniile Justiției, Salarizării sau Pensiilor trebuie făcute indiferent de forma de guvernare și a taxat „crizatorii” care au dus la destrămarea Guvernului Cîțu.
Întrebat ce șanse sunt ca Guvernul minoritar să reziste până la alegerile din 2023 Iohannis a explicat: „Să vedem lucrurile așa cum le văd și românii. Trebuie terminată criza politică care nu e benefică românilor. Pe de altă parte acum am desemnat pe domnul Ciucă ca să se apuce Guvernul să rezolve problemele românilor, precum pandemia, criza energetica, venirea iernii.

Sunt decis să mă implic total pentru reformarea justiției și finalizarea reformei aici. Avem o justiție așa cum a fost lăsată de PSD-ul lui Dragnea”.

Președintele României a mai spus că „avem nevoie de reformă la pensii, la salarizarea publică”.

„Toate aceste lucruri au rămas în nelucrare. Zilele trecute au cam arătat cine au fost crizatorii. Criza a fost făcută de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt, dar au reușit să se vadă cât de neimportanți sunt.

Cei care în loc să facă reforme au produs crize. Trebuie să ne apucăm de treabă. Acesta e calculul politic făcut de mine pentru România și pentru români.

Dacă Guvernul rămâne așa un an, doi, trei vom vedea. Cineva trebuie să lucreze.

Asta cu vehiculatul e cam așa: am luat o decizie, se face un guvern si nenumărați se exprimă. Este drăguț. Problema practică este formarea Guvernului. Și domnul Ciucă a fost propus de PNL după cum știți”, a conchis președintele României, Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *