USR: Ministrul Justiţiei vrea să propună un procuror general care să răspundă prompt la comenzile politice

Uniunea Salvaţi România (USR) susţine că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se foloseşte de pretextul protocoalelor secrete pentru a-l demite pe procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi pentru a propune în locul lui un procuror care ”să răspundă prompt la comenzile politice” ale lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, transmite Agerpres.

Reprezentanţii USR spun, într-un comunicat transmis, sâmbătă, AGERPRES, că, după schimbarea procurorului-şef DIICOT şi demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, Tudorel Toader vrea să „încheie misiunea pe care a primit-o de la liderii PSD-ALDE de a decapita toţi procurorii-şefi care în ultimii ani au avut rezultate în lupta anticorupţie şi au deranjat anumiţi politicieni şi acoliţii lor”.

„Dragnea vrea să scape de Augustin Lazăr ca să închidă dosarul mitingului din 10 august. PSD vrea să ascundă adevărul aşa cum a făcut cu Revoluţia şi mineriadele pentru a-şi scăpa liderii care au dat ordine”, declară preşedintele USR, Dan Barna.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că declanşează procedura de evaluare a activităţii manageriale a procurorului general, Augustin Lazăr, în contextul protocoalelor încheiate cu SRI. El a spus că rezultatele evaluării, însoţite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile.

Declanșarea procedrii intervine după ce Parchetul Genral a anunțat că cercetează împrejurările în care un document casificat strict secret a fost publicat pe Facebook de Darius Vâlcov, consilier al premierului, condamnat penal la opt ani de închisoare pentru corupție. În plus, Parchetul General investighează dacă au fost respectate legile în vigoare de către factorii de decizie din Ministerul de Interne cu ocazia intervenției brutale a jandarmilor împotriva participanților la mitingul din 10 august.

 

Sursa foto: turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *