USR o lasă singură pe Clotilde în războiul cu Romprest. Prefectul, refuză, din nou, să declare stare de alertă: Vom analiza dacă se poate rezolva situația alternativ, fără a declara starea de alertă

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, numit în funcție la propunerea USR, spune că se va încerca găsirea unei soluții alternative, iar dacă nu se va reuși acest lucru, va da curs solicitării. Acest lucru nu va rezolva însă disputa între primărie și firma de salubrizare, afirmă el.

Prefectul spune că pentru a lua decizia trebuie să se consulte cu aparatul de specialitate și cu autoritățiile din domeniu: DSP, Garda de mediu, Agenția de protecție a mediului.

Întrebat, joi, la Digi 24, dacă problema nu se poate rezolva fără starea de alertă, prefectul a spus: „La asta ne uităm, dacă sunt metode alternative de rezolvare”.

„Așa cum la începutul lunii trecute a existat o metodă alternativă de rezolvare, adică gunoiul menajer produs de populație și agenții economici e colectat și transportat la stațiile de sortare, acum ne uităm și la problema gunoaielor necontrolate, adică cele rezultate din activitatea ilegală a cetățenilor iresponsabili, care aruncă gunoaie pe stradă, în loc să facă contract separat pentru gestionarea deșeurilor care provin din construcții, de exemplu. Teoretic, cetățeanul care își renovează apartamentul trebuie să plătească separat pentru preluarea deșeurilor. Unii n-o fac și aruncă gunoiul pe stradă. Acest gunoi trebuie gestionat de autoritatea publică locală, împreună cu firma de salubrizare, dar asta generează costuri suplimentare pentru autoritatea locală. Aici e al doilea blocaj, diferendul dintre cele două părți”, a declarat Stoica.

El spune că s-a ajuns în această situație din cauza „inabilității” celor două părți, autoritatea locală și firma de salubrizare, de a rezolva acest diferend, care „se suprapune și peste indisciplina unor cetățeni”.

„Vom analiza dacă se poate rezolva situația alternativ, fără a declara starea de alertă. Dacă nu se poate, vom da curs cererii”, a adăugat prefectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *