Bani pentru creșe, extinderea unei școli, reducerea cheltuielilor cu salariile, prețul plătit de penalul Piedone pentru ca USR să voteze bugetul Sector 5

Bugetul Primariei Sectorului 5, conduse de catre Cristian Popescu Piedone, a fost adoptat marti, 4 mai, cu voturile consilierilor de la PSD, PPU-SL, PMP si USR PLUS. PNL s-a abtinut de la vot.

In cadrul dezbaterii pentru buget, consilierii USR-PLUS au depus mai multe amendamente la buget care in cele din urma au fost votate si de catre consilierii PSD.

De cealalta parte, toate amendamentele PNL au fost respinse. La momentul votului final, Cristian Piedone s-a bazat pe langa votul traditional venit de la consilierii PSD si PPU-SL si pe voturile, surprinzatoare, ale consilierilor USR-PLUS. Consilierii PMP au votat si ei pentru.

De mentionat ca bugetul Sectorului 5 ar fi putut sa treaca si fara votul consilierilor USR-PLUS, intrucat PSD si PP-USL au impreuna 14 membri, formand astfel o majoritate. USR-PLUS are 5 consilieri, PNL 6, PSD 10, PMP 2, iar PP-USL 4.

„Noi ne-am abtinut fiindca am avut niste amendamente care ne-au fost respinse in Consiliu si atunci ne-am abtinut de la votatul bugetului. USR PLUS a votat pentru, dar motivele nu le stiu. PNL a fost singura formatiune care s-a abtinut de la vot. Au votat pentru toti ceilalti. Am fost 26 prezenti, 6 de la PNL s-au abtinut, deci 20 au votat pentru”, a explicat George Agafitei, citat de News.ro.

De cealalta parte, Alianta USR PLUS a explicat ca amendamentele pe care le-a propus la bugetul Sectorului 5 au fost acceptate si astfel au votat pentru.

„USR PLUS Sector 5 a obtinut pentru cetatenii sectorului nostru alocare bugetara pentru:

– construirea primei crese noi, dupa ani de asteptare, cu peste 130 de locuri
– un program de voucher social pentru cresa, destinat cazurilor sociale. Aceste familii va benefica de un voucher de 500 lei/luna pentru a plati cresa
– demararea lucrarilor de extindere la Scoala Nr 280, cea mai mare scoala din sector, unde 1.700 de copii invata in 3 schimburi.

Am reusit sa impunem aceste amendamente pe langa alte proiecte si, totodata, am diminuat cheltuielile salariale si cheltuielile cu bunuri si servicii din propunerea se buget formulata de Cristian Popescu Piedone. Intrucat aceste amendamente la bugetul Sectorului 5 au fost votate, USR PLUS Sector 5 a votat bugetul pentru anul 2021”, arata postarea de marti pe pagina de Facebook a USR Sector 5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *