Va apărea un nou cartier în sectorul 5?

Primăria sectorului 5 a întreprins în ultima vreme demersuri pentru construirea unui nou cartier în zona Antiaeriană. Mai exact, pe 20 martie 2018, Primăria a semnat un Acord de asistență tehnică cu Banca Mondială pentru demararea celor mai mari proiecte de dezvoltare urbană, din România, de după 1989.
Concret, colaborarea cu Banca Mondială vizează trei proiecte.
Primul se referă la construirea unui nou cartier, pe un teren cu suprafața de 110 ha din zona Antiaeriană, aflat în administrarea sectorului 5. Acolo vor fi ridicate 40.000 de locuințe, o maternitate, o sală polivalentă, un bazin olimpic de înot, un muzeu, un centru administrativ, unități de învățământ și toate funcțiunile necesare pentru o dezvoltare urbanistică la nivelul secolului XXI.
Experții Băncii Mondiale vor oferi sprijin și pentru regenerarea urbană complexă a cartierului Ferentari, prin identificarea soluțiilor prin care proiectele de regenerare urbană din zone precum Livezilor, Iacob Andrei și Zăbrăuți să devină realitate.
Cel de-al treilea punct al Acordului de asistență tehnică semnat între Primăria sectorului 5 și Banca Mondială vizează dezvoltarea economică sustenabilă a zonei de sud-est a sectorului 5, prin demararea proiectului „Laser Valley”. Acolo, administrația locală a creat deja condițiile pentru atragerea de investitori în cadrul unui hub tehnologic, iar Banca Mondială va asigura componenta de know-how, cât și dialogul cu investitori interesați de proximitatea cu proiectul ELI-NP (Infrastructura Luminii Extreme – Fizică Nucleară).
Prin aceste proiecte, oficialii Primăriei speră că în perioada următoare, sectorul 5 va deveni principalul pol de creștere economică de la nivelul Capitalei.

Sursă foto: www.profit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.