Vacanţa de lux a lui Boris Johnson împreună cu logodnica pe Insula privată Mustique, anchetată

Premierul britanic Boris Johnson este vizat într-o anchetă cu privire la vacanţa de lux pe care a petrecut-o în Caraibe, în urma victoriei pe care a obţinut-o în alegerile legislative de la sfârşitul lui 2019, a anunţat luni pe site autoritatea însărcinată cu supravegherea respectării reglementărilor parlamentare, relatează AFP.

Liderul conservator şi logodnica sa Carrie Symonds au petrecut Anul Nou pe Insula privată Mustique, în arhipelagul Grenadines, în Caraibi.

În declaraţia sa de interese, pe care a depus-o în calitate de deputat, Boris Johnson a indicat că această vacanţă – în valoare de 15.000 de lire sterline (17.400 de euro) – i-a fost oferită de către omul de afaceri David Ross, un donator al Partidului Conservator.

Însă David Ross a creat confuzie, după ce a negat, iniţial, că a oferit o asemenea sumă, însă a revenit asupra declaraţiilor, prin intermediul unui purtător de cuvânt, care a anunţat ulterior că era vorba despre un ”avantaj natural”.

Downing Street a subliniat, atunci, că totul a fost declarat în acte.

Această dezvăluire intervine în contextul în care Boris Johnson este anchetat în mai multe cazuri care au relvat legături foarte apropiate între puterea conservatoare şi interese private – inclusiv o renovare costisitoare a apartamentului său privat la Downing Street, care se află în centrul unei anchete a Comisiei Electorale britanice.

În pofida acestor scandaluri, Partidul Conservator a ieşit consolidat din alegerile locale în Anglia, la 6 mai, în care a cucerit Hartlepool, un bastion istoric, situat în nord-estul Angliei, al Partidului Laburist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *