Vaccinul chinezesc  face  pași mici pe drumul spre autorizare în UE

 

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat, marţi, lansarea unei proceduri de „revizuire continuă” a vaccinului chinezesc anti-COVID, dezvoltat de Sinovac. Potrivit AFP, acest demers ar putea deschide  drumul către o eventuală cerere de  autorizare în UE.

Decizia Comitetului EMA pentru medicamente de uz uman „de a începe revizuirea continuă se bazează pe rezultatele preliminare ale studiilor de laborator (date non-clinice) şi ale studiilor clinice”, explică într-un comunicat autoritatea de reglementare europeană cu sediul la Amsterdam.

Comitetul a afirmat că este clar faptul că vaccinul stimulează producţia de anticorpi împotriva coronavirusului şi, prin urmare, poate fi eficient împotriva COVID-19.

Pentru moment nu se ştie cât va dura procesul de revizuire, precizează agerpres.ro.

Până acum, patru vaccinuri anti-COVID-19 au fost aprobate în Uniunea Europeană.

Vaccinul Sinovac a prezentat rate de eficacitate între 50% şi 90% în diferite studii şi este autorizat la acest moment în China, Indonezia, Brazilia şi Turcia, notează Reuters.

Vaccinul conţine virusuri inactivate (moarte) de Sars-Cov-2 pentru a stimula corpul uman să producă anticorpi.

La începutul lunii trecute, Sinovac a anunţat că a treia unitate de producţie pentru acest vaccin, cunoscut în unele zone ale lumii drept CoronaVac, este pregătită, ceea ce dublează capacitatea anuală la 2 miliarde de doze. Compania afirmă că peste 200 de milioane de doze de vaccin Sinovac au fost livrate la nivel global.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *