Vâlcov dezvăluie planurile Guvernului: Vrea să cumpere 29 de avioane și să finalizeze metroul din Drumul Taberei dar îl încurcă Justiția

Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Dăncilă, a declarat, vineri seara, la România TV, că Guvernul vrea să cumpere, în 2019,  29 de aeronave pentru Tarom.

„Anul trecut s-au luat două avioane, acum doi ani s-au luat două. (…) În programul de guvernare, ne-am propus ca, până la sfârşitul anului 2020, să luăm 29 de avioane pentru Tarom. S-au contractat deja nouă “, a spus Vâlcov.

Referitor la Magistrala 5 de metrou, din Drumul Taberei, ce pare să se se mai termine niciodată, consilierul premierului susține că va fi gata în toamnă, singura problemă fiind automatizarea traseului.

Licitaţia a avut loc în noiembrie 2017, unul dintre cei care a pierdut a depus o contestaţie în noiembrie 2018, iar Curtea de Apel Bucureşti nu a anunţat încă un termen pentru răspunsul la această contestaţie, a mai susţinut reprezentantul Guvernului. Consilierul premierului susține că lucrurile stagnează iar locuitorii din Drumul Taberei nu beneficiază de metrou din pricina Justiției.

„Fac un apel şi pe această cale, atât la judecători, cât şi la ministrul Justiţiei să se uite la aceste programe extraordinar de importante. (…) Noi terminăm în septembrie tot – staţiile, tot, dar Curtea de Apel Bucureşti refuză să dea un termen. Măcar să se dea termen, pentru că altfel vom inaugura staţiile, vom inaugura liniile, dar nu vom avea metrou, pentru că nu va avea sistemul de automatizare. Este foarte important, pentru că sunt sute de mii de oameni în Drumul Taberei care nu vor putea în acest an să circule cu metroul, pentru că astăzi Curtea de Apel Bucureşti refuză sau nu poate să dea un termene în acest caz”, a subliniat Vâlcov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *