Vâlcov lucrează numai cu cash. Nu are cont bancar, primește salariul în plic și, probabil, doarme cu banii sub pernă

Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Dăncilă, , a declarat duminică seară, la Antena 3, că în continuare nu are cont bancar în semn de protest față de dobânzile practicate de bănci și a cerut intervenția BNR în domeniu.

Probabil că îi place foșnetul bancnotelor și nu simte că are bani până nu-i atârnă buzunarul, pentru că, neavând un cont bancar, la Vâlcov se lucrează numai cu cash și, probabil, doarme cu ei sub pernă. Ne gândim că atunci când vrea să economisească ceva, consilierul pe probleme economice al premierului își îngroapă banii într-o ulcea la rădăcina unui pom din fundul curții.  Așa se face că Vâlcov primește salariul în plic. Probabil plic format A4, ca să încapă toată suma. Și când te gândești că ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ar vrea să-i oblige pe pensionari să-și primească drepturile bănești pe card.

„Cand ecartul este de 1 la 8 intre dobanda la credit si dobanda la depozit pe care bancile il practica doar in Romania din toate cele 28 de state europene, indeamna romanii la boicot si practic acesta este un boicot si credem noi ca BNR trebuie sa intervina si sa reduca rapid in acesta diferenta uriasa (…) In momentul in care tii banii la o banca azi primesti 1%, cand inflatia este tot timpul 2,5 plus minus 1%, adica orice ai face, daca ii tii la banca, ti se dimineaza puterea de cumparare”, a spus Vâlcov.

Întrebat dacă se va renunța la taxa pe lacomie, consilierul lui Dăncilă a fost ferm pe poziție: „Nu cred ca s-a pus niciodata problema”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *