Vântu, din denunțător în suspect pentru milionul de euro TRIMIS la PNL!

Omul de afaceri Sorin Vântu a fost trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență la doi ani distanță după ce cel la care ar fi apelat, Bogdan Olteanu a fost deja trimis în judecată. Inițial, Vântu a fost martor în acest dosar.

Conform DNA, în perioada iulie – noiembrie 2008, Vântu i-ar fi promis și remis lui Bogdan Olteanu, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul promisiunii că va face demersuri pe lângă un înalt demnitar, astfel încât Liviu Mihaiu să fie numit pe postul de guvernator al Deltei Dunării.
Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul PNL. Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Dosarul a fost trimis la Tribunalul București.

La 18 octombrie 2016, Olteanu Bogdan a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În prezent, Vântu se află în închisoare unde execută mai multe pedepse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *