Vasile Pușcaș:”Viitorul raport MCV al Comisiei Europene va fi mai rău pentru România”

Fostul negociator șef în relația cu Uniunea Europeană, Vasile Pușcaș, a declarat miercuri, în cadrul unui interviu acordat RFI, că viitorul Raport de țară va fi mult mai rău pentru România.  În plus, el atrage atenția că România riscă să fie plasată în aceeași zonă cu Ungaria și Polonia, state care se află sub spectru sancțiunilor din partea UE din cauza încălcării statului de drept.

Viitorul raport MCV al Comisiei Europene va fi mai rău pentru România decât precedentele. Mă aștept la un raport MCV cu foarte multe semne de întrebare. În 2019, riscăm să fim puși în aceeași oală cu state precum Polonia sau Ungaria”, spune fostul negociator șef al României cu UE.

Pușcaș atrage atenția că Bruxelles-ul este iritat de impredictibilitatea guvernării actuale de la București, fapt evidențiat și de criticile formulate de șeful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, după întâlnirea de marți cu premierul Viorica Dăncilă

Totuși, Pușcaș afirmă că România e departe de a fi amenințată cu articolul 7 din Tratatul de la Lisabona, așa cum s-a întâmplat în cazul Poloniei.

Marți, Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, i-a transmis premierului Viorica Dăncilă că Comisia va continua să monitorizeze evoluțiile din România și a insistat asupra faptului că este esențial să nu se renunțe la progresele înregistrate. Totodată Juncker i-a solicitat premierului să “lucreze pentru revenirea la un discurs politic normal în țară”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.