Vasilescu: Guvernul a anunţat deja că în cursul zilei de mâine va sesiza din nou Curtea Constituţională

Lia Olguţa Vasilescu, respinsă a doua oară de preşedintele Klaus Iohannis pentru portofoliul de la Dezvoltare, a anunţat, luni seară, că Guvernul va sesiza din nou Curtea Constituţională, precizând că şeful statului încalcă legea şi deciziile CCR.

„Ne-am pus cărţile de identitate în dosarul pe care l-am trimis la Cotroceni, CV-uri şi aşa mai departe din care să rezulte că nu încălcăm nicio lege. Este clar că domnul preşedinte Klaus Iohannis insistă să calce în picioare o decizie a Curţii Constituţionale care prevede clar că prima oară poate să refuze pe indiferent ce motive doreşte domnia sa, pe oportunitate, dar că a doua oară nu are voie să refuze decât pe motive de legalitate. Legalitatea ar presupune ar presupune cele patru condiţii pe care le-am amintit şi , aşa cum ştie şi Klaus Iohannis , îndeplinim foarte clar aceste condiţii de legalitate. Domnul preşedinte Klaus Iohannis în continuare nu face altceva decât să încalce atât legislaţia României, cât şi deciziile CCR, motiv pentru care Guvernul a anunţat deja că în cursul zilei de mâine va sesiza din nou Curtea Constituţională”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la Digi24, citată de Mediafax.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că va refuza şi noile propuneri de miniştri, respectiv Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării şi Mircea Drăghici la ministerul Transporturilor. ”Da, aceste două propuneri vor fi refuzate în cursul acestei săptămâni. Într-o zi, două vor fi finalizate documente şi reexaminate la Guvern”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *