Vehiculul spațial VSS Unity cu care ar urma să ducă turiști în spațiu, testat cu succes pentru prima dată

VSS Unity, avionul spatial care ar putea fi fiolosit pentru a duce turiști în spațiu, aparținând companiei americane Virgin Galactic a fost testat cu success. Vehiculul, prezentat în urmă cu doi ani, a fost lansat la peste 15 km altitudine de pe un alt avion special de unde a pornit timp de 30 de secunde motorul său hibrid, ajungând la o viteză de 1,87 Mach și o altitudine de peste 25 km.

VSS Unity a fost lansată de pe avionul special WhiteKnightTwo la o altitudine de aproximativ 15.000 de metri, într-o zonă aflată la aproximativ 32 de kilometri nord de portul aero-spațial din Mojave , California, scrie Space.com.

Piloții David Mackay și Mark „Forger” Stucky au pornit motorul hibrid al vehiculului Unity timp de 30 de secunde, ducând „avionul” la o viteză maximă de 1,87 Mach și o altitudine maximă de 25.686 m înainte de a reveni spre pista de aterizare.

Reprezentanții Virgin Galactic susțin că vor efectua mai multe zboruri de test pe parcursul anului 2018, cu perioade de arderi ale motorului din ce în ce mai lungi. Se așteaptă ca nava spațială să ajungă la cel puțin 80 km atitudine undeva mai târziu în acest an.

Testul finalizat cu succes este primul după ce, în octombrie 2014, un vehicul similar – SpaceShipTwo – s-a prabușit. Incident s-a soldat cu moartea unui pilot și rănirea gravă a celui de-al doilea.

Noul model testat acum, Virgin Space Ship Unity (VSS Unity), o variantă îmbunătățită a SpaceShipTwo, a fost prezentat în februarie 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *