Vela pasează responsabilitatea, în cazul Arafat,în cârca lui Orban: “Numirea lui nu ține de ministru”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că auditul care se face la instituţiile din subordinea MAI nu îl vizează pe şeful DSU, Raef Arafat, în condiţiile în care acesta este secretar de stat, , iar numirea sau schimbarea acestuia pe funcţie nu ţine de ministrul de resort, ci e la decizia premierului.

” Vreau să se înţeleagă faptul că auditul nu se face pentru o persoană, un inspector şef sau un secretar de stat. Persoana de care m-aţi întrebat, Raed Arafat, este secretar de stat, nu este şeful profesional al unei structuri. Secretarul de stat este o funcţie politică, fiind demnitar propus, şi semnat prin decizia premierului. Deci nu ţine de ministrul de resort numirea secretarilor de stat. Este decizia premierului şi a Guvernului. Aşadar este o problemă falsă, pe care unii o generează în spaţiul public, probabil interesaţi de a face o mică diversiune. Nu ştiu care e cauza, dar cu siguranţă o voi afla”, a declarat Vela.

În ceea ce priveşte o posibilă privatizare a SMURD, ministrul de Interne a subliniat că acest lucru nu este cu putinţă şi că ideea a fost lansată de Victor Ponta.

El a argumentat că auditul care se desfăşoară în prezent la Ministerul Afacerilor Interne are loc pentru că el ca ministru nu a preluat, oficial, nici activul, nici pasivul instituţiei, având în vedere că nu a avut un predecesor.

El a menţionat şi că nu vrea să răspundă pentru ce au făcut Carmen Dan şi Mihai Fifor, ci doar de ce face el în minister.

Marcel Vela a dat ca exemplu şi Poliţia de Frontieră, care este organizată regional, în timp ce Jandarmeria este organizată pe inspectorate judeţene. Ministrul de Interne a mai arătat că el nu găseşte nicio logică cu privire la aceste tipuri de organizare diferite pentru aceste instituţii, însă în urma auditului ar putea să primească un răspuns sau o soluţie în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *