VENEZUELA – ALEGERI NOI, ACELAȘI PREȘEDINTE

Consiliul Electoral din Venezuela a anunțat recent că Nicolas Maduro a fost reales în funcţia de preşedinte al țării pentru un nou mandat de şase ani.

Rata de participare a fost de numai 46%, faţă de 80% cât a fost în cadrul precedentelor alegeri prezidenţiale desfăşurate în anul 2013.

Pe locul secund în preferinţele alegătorilor s-a clasat Henri Falcon care a obţinut 21% din voturi, urmat de Javier Bertucci cu 10% din sufragii.

Opoziţia din Venezuela a boicotat alegerile desfăşurate duminică, considerându-le nelegitime.

Statele Unite au anunţat că nu vor recunoaşte rezultatul alegerilor prezidenţiale de duminică şi că vor impune noi sancţiuni împotriva regimului condus de Maduro. Anterior, Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Mexic şi Peru au condamnat decizia de organizare a alegerilor anticipate şi au avertizat că este posibil să nu recunoască rezultatele scrutinului prezidenţial.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, soldate cu decesul a peste o sută de manifestanţi.

Aproape 1 milion de persoane au emigrat din Venezuela între 2015 şi 2017, potrivit datelor ONU, din cauza degradării situaţiei economice din această ţară.

 

Sursa foto: www.pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *