Venezuela anunţă că a zădărnicit o incursiune maritimă a unor ”mercenari terorişti” veniţi dinspre Columbia

Venezuela a anunţat duminică zădărnicirea unei incursiuni maritime a unor ”mercenari terorişti” care au încercat să debarce în ţară venind cu şalupe dinspre Columbia vecină, relatează Reuters .

Ministrul venezuelean de interne Nestor Reverol a transmis într-un mesaj televizat că forţele de securitate au rănit sau ucis mai mulţi membri ai acestui grup pe coasta Mării Caraibilor, la circa 32 de kilometri de capitala Caracas.

”Un grup de mercenari terorişti veniţi dinspre Columbia au încercat o invazie de pe mare pentru a comite atacuri teroriste în ţară şi a ucide liderii guvernului revoluţionar”, a spus Reverol, fără să ofere alte detalii, adăugând doar că a fost lansată o operaţiune terestră, maritimă şi aeriană pentru a-i captura pe toţi cei implicaţi.

La rândul său, preşedintele Adunării Naţionale Constituante (ANC), Diosdado Cabello, organism fidel preşedintelui Nicolas Maduro, a susţinut că în confruntarea cu acel grup au fost ucise opt persoane şi cel puţin două au fost capturate de trupele venezuelene, notrază EFE, preluată de agerpres.ro

Nicolas Maduro îi acuză frecvent pe adversarii săi politici, în special pe preşedintele parlamentului de la Caracas, Juan Guaido, că încearcă să preia puterea cu sprijinul SUA. Recunoscut de SUA şi de alte circa 50 de state ca preşedinte interimar al Venezuelei, Juan Guaido îl acuză la rândul său pe preşedintele Nicolas Maduro că este un ”uzurpator” al puterii pe care o păstrează după alegerile ”frauduloase” din 2018.

Dar, în pofida sprijinului oferit de Donald Trump, Juan Guaido nu a reuşit încă să-l înlăture de la conducere pe Maduro, care controlează în continuare armata şi este sprijinit de Rusia, China şi Cuba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *