Venezuela. Maduro îi interzice președintelui Parlamentului, Juan Guaido, să dețină o funcție publică timp de 15 ani

Juan Guaido, lawmaker of the Venezuelan opposition party Popular Will (Partido Voluntad Popular) and the new President of the National Constituent Assembly, addresses the audience at congress in Caracas, Venezuela January 5, 2019. REUTERS/Manaure Quintero

Liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, nu are dreptul să deţină o funcţie publică timp de 15 ani, pedeapsa maximă permisă de lege, a declarat joi comisarul Elvis Amoroso, relatează Reuters.

Guaido, preşedintele Adunării Naţionale, prezintă neconcordanţe în ceea ce priveşte situaţia financiară personală şi un raport privind cheltuielile care nu corespunde nivelului său de venit, a precizat Elvis Amoroso.

Juan Guaido a invocat Constituţia pentru a-şi asuma preşedinţia interimară în ianuarie, afirmând că realegerea preşedintelui Nicolas Maduro nu a fost legitimă. Majoritatea ţărilor occidentale, inclusiv SUA, îl susţin pe Guaido în funcţia de şef al statului.

Preşedintele Parlamentului Venezuelei, Juan Guaido, recunoscut preşedinte interimar de aproximativ 50 de ţări, a respins joi sancţiunea impusă de comisarul Elvis Amoroso, afirmând că acesta este nelegitim, relatează AFP.

”Nu este un comisar. Nu este (…) şi nu există nicio sancţiune pentru neeligibilitate (…) Parlamentul legitim este singurul care are puterea de a numi un comisar „, a spus Juan Guaido, reamintind că Elvis Amoroso a fost numit în acest post de către Adunarea Constituantă, care a venit la putere şi care a înlocuit Parlamentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *