Venezuela. Șeful de cabinet al președintelui interimar Juan Guaido, arestat

Agenţi secreţi venezueleni l-au reţinut pe Roberto Marrero, şeful de cabinet al liderului opoziţiei de la Caracas, Juan Guaido, au anunţat joi doi parlamentari din Venezuela, citaţi Reuters.

„Astăzi, Roberto Marrero a fost răpit de SEBIN”, a declarat parlamentarul Sergio Vergara, reprezentant al opoziţiei, referindu-se într-un comentariu difuzat prin Instagram la Serviciul de Informaţii Bolivarian al Venezuelei. Reşedinţa lui Vergara a fost percheziţionată în aceeaşi zi, anterior anunţului despre asistentul lui Guaido.

„E clar că dictatura continuă să răpească cetăţeni”, a apreciat un alt parlamentar din opoziţie, Franklyn Duarte, într-o înregistrare video distribuită de biroul de presă al lui Guaido. Şi reşedinţa lui Duarte a fost luată cu asalt de agenţi.

Ministerul venezuelean al informaţiilor nu a răspuns imediat unei solicitări a Reuters de a comenta evenimentele.

SUA cer eliberarea imediată

Statele Unite ale Americii (SUA) au cerut joi eliberarea imediată a ”şefului de cabinet” al preşedintelui interimar venezuelean autoproclamat Juan Guaido, după arestarea lui în cursul nopţii trecute de către serviciile de informaţii ale Venezuelei, relatează AFP.

”SUA condamnă raziile întreprinse de către serviciile de securitate (ale preşedintelui venezuelean Nicolas) Maduro şi detenţia lui Roberto Marrero, şeful de cabinet al preşedintelui interimar” Juan Guaido, a scris pe Twitter secretarul de stat american Mike Pompeo.

”Facem apel la eliberarea lui imediată. Le vom trage la răspundere pe toate persoanele implicate”, a adăugat el.

Guaido a denunţat cu ceva timp mai înainte arestarea lui Marrero, afirmând că nu ştie nimic despre soarta lui.

”L-au arestat pe Roberto Marrero, şeful meu de cabinet, acuzându-l că deţine două puşti şi o grenadă (…) Arestarea a avut loc în jurul orei 2.00 (6.00 GMT). De atunci, nu ştim nimic despre soarta lui. El trebuie eliberat imediat ”, a scris Guaido pe Twitter.

Juan Guaido, preşedintele Adunării Naţionale, dominată de către opoziţie, s-a proclamat preşedinte interimar pe 23 ianuarie, contestând corectitudinea realegerii lui Maduro, marcată, în opinia sa, de fraude. El se bucură de sprijinul a circa cincizeci de ţări în confruntarea sa cu ”omul forte” de la Caracas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *