Venezuela. Trupele preşedintelui Maduro blochează un pod de la frontiera columbiană pe unde urmau să fie livrate ajutoare umanitare

Podul Tienditas de la frontiera Venezuelei cu Columbia, pe unde ar urma să fie livrat ajutorul umanitar internaţional pentru populaţia venezuelană, a fost blocat de trupe loiale regimului preşedintelui Nicolas Maduro, potrivit opoziţiei de la Caracas, informează France 24.

Un camion şi o autocisternă blocau marţi accesul pe podul Tienditas, care legă Cucuta din Columbia de Urena din Venezuela. Operaţiunea de livrare a ajutorului umanitar este coordonată de Juan Guaido, liderul opoziţiei de la Caracas, care s-a autoproclamat preşedinte interimar, fiind susţinut de protestatarii antiguvernamentali. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale. Aproximativ 40 de ţări, inclusiv SUA, l-au recunoscut pe Guaido drept lider legitim al Venezuelei.

În condiţiile unei crize economice şi politice profunde şi a sancţiunilor internaţionale, populaţia Venezuelei se confruntă cu numeroase lipsuri, inclusiv de alimente şi medicamente.

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, îndeamnă statele occidentale să elimine sancţiunile impuse Venezuelei în loc să trimită ajutoare umanitare în sprijinul venezuelienilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *